Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2022/2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Futsal Klubb Eskilstuna 14 13 0 1 39
2 Trosa-Vagnhärad SK 14 11 0 3 33
3 Katrineholms SK 14 9 0 5 27
4 Trosa Balkan FC 14 8 1 5 25
5 Runtuna IK 14 8 1 5 25
6 FC Kurdtuna 14 3 1 10 10
7 Katrineholms AIK 14 1 1 12 4
8 Stjärnhovs IK 14 1 0 13 3

Match

Katrineholms SK

2 - 3
Nyhemshallen
12 februari 2023
17:30

Runtuna IK

Referat

Referat: Katrineholms SK - Runtuna IK

Då var det söndagskväll och dags för säsongen 22/23s epilog och vi hälsade Runtuna välkomna till Nyhemshallen. När vi inledde i höstas så vann vi relativt enkelt med 7-2 men den senaste tiden har varit lite jobbig när det gäller truppen. Det har inte varit många matcher där ens ¼ av spelarna varit de samma som matchen innan. Nu blev det än jobbigare när man hade lagt in en träningsmatch där nästan hela spelartruppen i KSK deltog samtidigt med serieavslutningen så det fanns inte många av ”urpsprungstruppen” att välja av. På torsdagen såg det ut att bli ett rätt rutinerat gäng som ställde upp men med lite jagande så föryngades laget betydligt och på matchdagen så var 10 spelare i truppen utan veteraner (förutom nedan nämnde målvakt).

I början av matchen var just detta ganska tydligt – det var ett suget gäng som ville spela men det fanns lite brister av erfarenhet och framförallt samspelt med varandra eftersom alla inte ens visste vad alla hette. Det blir lite virrigt och lite överambitiöst i början och när vi hamnar lite fel och känns som vi reder ut situationen stöter en egen spelar in 0-1 i buren bakom en riktig hjälte – Glenn Arne Andersson kanske mer känd från EGOIF - som gjorde comeback i KSK som målvakt när övriga målvakter var i Eskilstuna eller skadade.

Tung start för det unga KSK-laget som forsätter vara lite virriga första 10 minuter av matchen men vi ser löpanden en tendens att vi tar över mer och mer av bollinnehavet och Runtunagänget blir stående lågt. Vi har dock inte så många direkta killers som kan ge sig in i boxen och få utrymme för skott. Det blir lite lägen men ofta en dålig mottagning eller svag passning. Vi ger då helt onödigt bort en boll på mitten som ger Runtuna ett nytt friläge som de förvaltar väl. Vi fortsätter dock på den inslagna vägen och håller mest i bollen men vi har svårt att få till något. Det känns som det behövs lite individuell skicklighet för att luckra upp de för dagen väldigt försvarsinriktade Runtuna. Flex visar upp just detta efter att fått en passning från Suheyb. Han tråcklar sig förbi deras toppförsvarare och placerar in 1-2 efter 11 minuter.
Resten av halvleken ligger hos oss och vi tar ofta tillbaka bollen på deras svaga uppspel men vi får sällan till några bra kontringar där vi kommer 2-1 utan det går lite knackigt fram och sedan står vi uppställda mot deras box och skottlägena utifrån är många och det är väl inte så bra träffbild direkt men vi har ändå några tillfällen då bollen dansar runt framför deras keeper men vi är inte där.

Efter paus ser det ut på ungefär samma sätt men efter 14 minuter i andra så får vi utdelning då Ömer stänker dit kvitteringen. Ömer som för dagen fick låna några gamla skor efter en riktigt legend och han berättade efter matchen att skorna hade tagit över och styrt honom in i rätt position och där kom bollen och skorna såg till att bollträffen blev ren och så hade Ömer blivit målskytt – magiskt.

Nu var det vi som drev matchen och var det något lag som borde avgöra vore det vi men som så ofta gör vi istället ett misstag när vi är nära att få in bollen och alla fyra KSKare är högt upp i banan för att avgöra och då åker vi på en 2-1 situation och Runtuna spelaren sätter 3-2 bakom en maktlös Glenn.

Vår forcering blir lite som matchen i helhet – det finns vilja och engagemenag men det saknas lite smartness och finess så det hackar lite och blir inte flyt i spelet. Vi har några halvlägen och ett riktigt bra frisparksläge efter att Abukar fått en riktig lufttur . Vi gör tyvärr inget mer mål och förlorar epilogen med 2-3. Vi gör dock utifrån förutsättningarn en bra kämpainsats där många visar storartad inställning och vi viker inte ned oss. Vi hoppas även att Ömers skada inte är allvarligt utan att stukningen ger med sig fort. Det var lite konstigt att skorna inte lyckades dra hononom bort från denna situation som var lite olycklig.

Bra gjort av alla som på kort varsel och med liten erfarenhet av Futsal ställde upp och lirade och ett extra tack till Glenn som ställde sig i kassen och bidrog med fint målvaktsspel.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Linus Hurtig 1 1 0 0 0 1
Ömer Ali Ismail 1 1 0 0 0 1
Suheyb Hashi 1 0 1 0 0 1
Bashir Mohamed Abukar 1 0 0 0 0 0
Benjamin Mattsson 1 0 0 0 0 0
Mohamed Abukar 1 0 0 0 0 0
Mohamed Ahmed Hashi 1 0 0 0 0 0
Noa Hedlund 1 0 0 0 0 0
Philip Engberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 30 okt 2022, 17:00 Runtuna IK - Katrineholms SK 2 - 7